Life is a Brainstorm

Chic Thompson is auteur en motivational speaker over creativiteit. Hij schreef drie boeken en gaf al meer dan 3.500 presentaties in zijn lopende carrière. Met zijn eerste boek, What a Great Idea!, wilde hij de creativiteit bij de lezer stimuleren op het werk, thuis of op gelijk welke andere plaats. Zijn tweede boek, ‘Yes, But…’, vertelt de lezer hoe je de ‘killer phrases’ zoals ‘ja, maar…’ of ‘hebben we al geprobeerd’ kan overwinnen. WagiLabs PlayBook, een doeboek voor kinderen waarmee ze op een creatieve manier maatschappelijke problemen oplossen, is het laatste boek dat hij schreef.

Volgens Thompson is het leven een brainstorm; we zijn continu op zoek naar nieuwe ideeën. En dat doen we best op deze manier:

  • zoek naar andere juiste antwoorden of ideeën;
  • kijk vanuit een ander perspectief naar je probleem of uitdaging;
  • denk aan de positieve aspecten van je idee in de plaats van je de focussen op de negatieve.

Meer inspiratie

Meer inspiratie