Vijf keer outside the box met plastic flessen

Met plastic flessen kan je meer dan je denkt. Thaitrick, een YouTube-kanaal met tips en tricks, DIY, foods en life hacks, geeft je maar liefst 38 out-of-the-box manieren om je plastic flessen te hergebruiken voor allerlei handige doeleinden en wij kozen hier onze top 5 uit! Probeer ze zelf uit en help zo bij het verkleinen van de plasticsoep.

 

DIY-sproeier

Besproei je planten met een DIY-sproeier gemaakt van een plastic fles.

Neem een fles en prik gaatjes in de onderkant. Verbind de fles aan een slang en sluit de slang aan de kraan. Zet de fles ondersteboven en draai de kraan open. As simple as that.

(00:20)

DIY-douchekop

Van plastic fles naar douchekop in een-twee-drie.

Neem een plastic flesje en teken een cirkel op de onderkant. Prik nu gaatjes in het oppervlak van de cirkel. Sluit de doucheslang aan op de fles en sluit de doucheslang aan de kraan. Draai nu de kraan open en klaar is kees.

(01:30)

DIY-drinkbak

Maak een drinkbak die zichzelf vult voor je favoriete huisdier(en). Stay hydrated, pets!

Neem een drinkbak en een fles. Vul de fles met water, draai het ondersteboven en plaats het in de drinkbak. De drinkbak zal nu vollopen tot aan de opening van de fles.

(02:35)

DIY-camerastatief

Een camerastatief is slecht voor je portemonnee. Spaar geld uit en maak zelf je camerastatief. Het enige dat je nodig hebt is een fles.

Boor een gaatje in de dop van de fles en draai er langs onder een schroef in. Draai de schroef (samen met de dop) in de camera. Vul de fles met water en draai de dop (samen met de camera) op de fles.

(04:23)

DIY-kraan

Was je handen met dit zelfgemaakt kraantje. Ideaal te gebruiken als je gaat kamperen.

Neem een grote plastic fles en prik onderaan de zijkant een gaatje. Vul de fles met water en houd ondertussen het gaatje dicht. Draai de dop dicht. Wanneer je de dop losdraait zal het water uit de opening beginnen stromen.

(07:52)

Meer inspiratie

Meer inspiratie