Get off the escalator!

Heb je deze al gezien? Misschien wel, maar het blijft een sterke commercial. Oorspronkelijk maakte Tim Piper deze commercial in opdracht van Unilever’s Becel margarine. De advertentie ging viraal, won drie awards en wordt nog altijd gebruikt op de werkvloer en in het onderwijs.

Het verhaal

We zien een zakenman en -vrouw op de roltrap wanneer die plots stilvalt. Denkend dat ze nergens heen kunnen roepen de twee om hulp en wachten ze totdat iemand de roltrap repareert. In plaats van dat ze naar boven wandelen, kunnen ze niet verder zien dan de originele functie van een roltrap en verroeren ze zich niet. Wat later komt de reparateur aan die de andere roltrap neemt en plots ook stilvalt. Hij blijft hulpeloos staan.

Moraal achter het verhaal

Geen enkel bedrijf is gestart, geen enkel probleem werd opgelost en geen enkel idee werd gerealiseerd door te wachten tot iemand anders het voortouw zou nemen. Neem initiatief en zet dingen in beweging in plaats van te wachten tot anderen je zeggen wat te doen. Ga uitdagingen aan en zoek nieuwe manieren om problemen op te lossen. Think outside the box en stap van de roltrap af!

Meer inspiratie

Meer inspiratie